Heb je concentratie problemen?

Wat veroorzaakt concentratieproblemen?

Problemen met de concentratie ontstaan door twee soorten oorzaken.
Enerzijds is er de concentratiestoornis. Dit is eigenlijk een kenmerk van de persoon zelf. Een gespecialiseerde onderzoeker kan dit vaststellen. Concentratiestoornissen kun je niet zomaar genezen. Het is vooral een kwestie van leren omgaan met de stoornis.
Anderzijds zijn er concentratieproblemen die ontstaan door bepaalde situaties. Krijg je pas moeite met concentreren tijdens het lezen? Dan is de kans groot dat dit door de activiteit komt. Het kost te veel moeite, waardoor je hersenen vermoeid raken. Het is dan lastig om geconcentreerd te blijven.

Hoe kunnen kleurenfilters helpen?

Wanneer concentratieproblemen ontstaan door de situatie, bijvoorbeeld tijdens het lezen, dan kan een bril met kleurenfilters wellicht helpen. X-lens kleurenfilters zijn speciaal ontwikkeld om ondersteuning te bieden bij bepaalde leesproblemen. Ze kunnen ook de concentratie verbeteren. Lezen vergt dan minder aandacht, waardoor je het lezen langer volhoudt. X-lens kleurenfilters helpen je door een rustiger beeld te creëren. Letters staan stil en het beeld is beter te verwerken voor je hersenen. De resultaten zijn:

  • Minder vermoeid
  • Minder lees- en schrijffouten
  • Minder last van leeshoofdpijn
  • Betere automatisering
  • Betere schoolresultaten
JoebertPolders 06 sRGB

Hoe kunnen wij je helpen?

Ontdek hoe X-lens jou of je kind kan ondersteunen met innovatieve, gepatenteerde kleurenfilters die het lezen makkelijker maken.

Test jouw leesvaardigheid
met kleur

Doe de gratis online test

Ontmoet
onze experts

Afspraak maken

Artikelen om te lezen

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de
X-lens nieuwsbrief