Dansende letter bij lezen?

Dansende letters tijdens het lezen

Het kan ontzettend vervelend zijn om last te hebben van dansende letters tijdens het lezen. In veel gevallen is er sprake van fixatie disparatie. Dit geeft aan dat de samenwerking tussen de ogen niet helemaal goed gaat. Beide ogen kijken niet constant naar hetzelfde punt, waardoor het beeld onduidelijk wordt en letters verspringen. Soms gaat deze samenwerking mis bij de aansturing van de ogen en soms bij de verwerking van de informatie in de hersenen.

Wat is de oplossing?

Lezen draait in feite om de samenwerking tussen de ogen en de hersenen. Soms gaat dat niet helemaal goed. Gelukkig zijn er manieren om de klachten te verminderen. Dat kan bijvoorbeeld met de kleurenfilters van X-lens. Door middel van verschillende onderzoeken weten we of we lezen makkelijker kunnen maken. Vervolgens kan er een X-lens bril worden aangemeten. Deze bril is voorzien van speciaal ontwikkelde en gepatenteerde kleurenfilters, die bepaalde lichtprikkels verminderen. Hierdoor ontstaat er een rustiger beeld, waardoor de dansende letters verminderen of helemaal verdwijnen.

IsaVerhoeven sRGB 02

Hoe kunnen wij je helpen?

Ontdek hoe X-lens jou of je kind kan ondersteunen met innovatieve, gepatenteerde kleurenfilters die het lezen makkelijker maken.

Test jouw leesvaardigheid
met kleur

Doe de gratis online test

Ontmoet
onze experts

Afspraak maken

Artikelen om te lezen

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de
X-lens nieuwsbrief

Sluit je aan bij onze missie

Bij X-lens geloven we in samenwerking als de sleutel tot succes. Door samen te werken, kunnen we meer bereiken en een positieve impact maken op het leven van mensen met leesproblemen. Ontdek wat een samenwerking met X-lens voor je kan betekenen en sluit je aan bij onze missie om iedereen een gelijke kans te bieden op leessucces.

“We voeren al ruim 10 jaar het merk X-lens, en buiten het feit dat het daadwerkelijk helpt, biedt het een extra mogelijkheid om je te profileren. En daarmee genereer je een nieuwe klantenstroom.”

Lex Klein Schiphorst – Optometrist en eigenaar Bossinade Optiek

Lex01