Hulpmiddel bij leesproblemen
gerelateerd aan dyslexie

Dit veroorzaakt dyslectische klachten

Uit onderzoek blijkt dat dyslexie een neurologisch probleem is. De exacte oorzaak is (nog) niet bekend. Wel is duidelijk dat mensen met dyslexie moeite hebben met het koppelen van letters aan klanken. Terwijl we lezen weten we vrijwel automatisch hoe bepaalde letters samen voor een klank zorgen. Deze klank creëert weer een betekenisvol woord. Lukt het de hersenen niet goed om deze schakeling te maken? Dan gaat lezen traag en moeizaam.

Hoe kun je het oplossen?

Omdat het om een neurologisch probleem gaat, kunnen dyslectische klachten niet op wonderbaarlijke wijze verdwijnen. Wel kun je veel voorkomende leesproblemen, die gepaard gaan met dyslexie, verminderen of verhelpen.

X-lens kleurenfilters kunnen hierbij helpen, al is het geen speciale bril voor dyslexie. De kleurenfilters van X-lens zijn een hulpmiddel voor kinderen die last hebben van leesproblemen als gevolg van dyslexie.

Bekijk bij welke leesklachten of leesgerelateerde klachten de X-lens kleurenfilters kunnen helpen.

Leesklachten

Kleurenfilters zijn geen remedie voor dyslexie maar kunnen helpen bij het verminderen van leesproblemen die voortkomen uit deze en andere leesstoornissen. Doe de online test om zelf te ervaren of lezen met kleur voor jou uitkomst biedt.
Meer info >>

JoelleXlens 01 sRGB

Hoe kunnen wij je helpen?

Ontdek hoe X-lens jou of je kind kan ondersteunen met innovatieve, gepatenteerde kleurenfilters die het lezen makkelijker maken.

Test jouw leesvaardigheid
met kleur

Doe de gratis online test

Ontmoet
onze experts

Afspraak maken

Artikelen om te lezen

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de
X-lens nieuwsbrief