Krijg je hoofdpijn door het lezen?

Hoofdpijn bij het lezen door medische oorzaken

Zijn een bril, lenzen of een onjuiste sterkte uitgesloten, dan kan de huisarts mogelijk achterhalen of er een medische oorzaak is. Je kunt bijvoorbeeld een oogafwijking hebben die lezen bemoeilijkt. Soms ontstaat hoofdpijn doordat je ogen en hersenen niet goed samenwerken. Dit geldt bijvoorbeeld bij fixatie disparatie. Je ogen kijken dan niet naar hetzelfde punt, waardoor er een wazig beeld ontstaat. Je moet je dan inspannen om iedere zin te lezen, wat heel veel energie kost. Dit is niet te corrigeren met een gewone bril. Het kan wel helpen om gebruik te maken van kleurenfilters.

Hoe kunnen kleurenfilters hoofdpijn verhelpen?

X-lens kleurenfilters verminderen de lichtprikkels die je ogen binnenkomen. Zo ontstaat er voor je ogen een rustiger beeld.

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat 48% van de gebruikers van de kleurenfilters verminderde hoofdpijnklachten heeft.

Bij maar liefst 41% zijn de hoofdpijnklachten helemaal verdwenen. De kleurenfilters helpen bij onderliggende leesproblemen, waardoor visuele stress afneemt. Door met de X-lens kleurenfilters deze stress weg te nemen, zal hoofdpijn tijdens het lezen verminderen of verdwijnen.

Maar liefst 90% van de mensen met leeshoofdpijn is geholpen met de kleurenfilters, dus probeer het zelf.

ThalassaLagrouw RGB 02 min scaled

Hoe kunnen wij je helpen?

Ontdek hoe X-lens jou of je kind kan ondersteunen met innovatieve, gepatenteerde kleurenfilters die het lezen makkelijker maken.

Test jouw leesvaardigheid
met kleur

Doe de gratis online test

Ontmoet
onze experts

Afspraak maken

Artikelen om te lezen

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de
X-lens nieuwsbrief