Heb je moeite met lezen?

Hoe herken je iemand die moeite heeft met lezen?

Leesproblemen zorgen ervoor dat lezen niet vanzelf gaat. Je moet alle woorden op de pagina stuk voor stuk ontcijferen. Dat vraagt veel concentratie, waardoor je aandacht na verloop van tijd op is. Dat maakt begrijpend lezen een uitdaging. Je maakt meer leesfouten en neemt de informatie niet goed op. Heb je moeite met begrijpend lezen? Dan is je leessnelheid over het algemeen langzaam. Dat is vooral in de klas lastig. Je kunt het tempo van de les niet makkelijk bijhouden. Dat zorgt voor slechtere schoolprestaties of een eenzaam gevoel.

Kleurenfilters als hulpmiddel bij het lezen

Kost lezen veel tijd of moeite? Dat kan anders. De X-lens kleurenfilters zijn een geschikt hulpmiddel wanneer je moeite hebt met lezen. De filters creëren een rustiger beeld. Zo wordt datgene wat je leest op een andere manier overgedragen naar je hersenen. Deze kunnen de informatie beter verwerken, waardoor het minder moeite kost om een tekst te ontcijferen. Het resultaat? Makkelijker lezen, een betere concentratie en betere schoolprestaties.

JoebertPolders 06 RGB min scaled

Hoe kunnen wij je helpen?

Ontdek hoe X-lens jou of je kind kan ondersteunen met innovatieve, gepatenteerde kleurenfilters die het lezen makkelijker maken.

Test jouw leesvaardigheid
met kleur

Doe de gratis online test

Ontmoet
onze experts

Afspraak maken

Artikelen om te lezen

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de
X-lens nieuwsbrief