Wil je weten of X-lens kan helpen?

Is lezen lastig en ben je benieuwd of X-lens kleurenfilters het lezen voor jou kunnen vergemakkelijken? Wij bieden verschillende testopties om je van een betrouwbaar advies te voorzien. Als je echter twijfelt over je zicht, adviseren we je eerst een optometrist te bezoeken om eventuele visuele of medische oorzaken uit te sluiten.

Je kunt beginnen met onze online leesvaardigheidstest, die een uitstekende indicatie geeft of X-lens kleurenfilters het lezen voor jou makkelijker kunnen maken. Als de testresultaten positief zijn, nodigen we je uit voor een diepgaand X-lens onderzoek bij een van onze specialisten.

Laptop met online test DEM

Test je
leesvaardigheid online

Gratis

Benieuwd of kleurenfilters jouw leeservaring kunnen verbeteren? X-lens biedt een toegankelijke en kosteloze online leesvaardigheidstest aan, waarmee je gemakkelijk kunt ontdekken of lezen in kleur voor jou voordelen biedt. Deze test duurt slechts 20 minuten en biedt je een vrijblijvende manier om te beoordelen of een X-lens bril de moeite waard is voor jou, zonder enige kosten. Als de resultaten van deze test positief zijn en suggereren dat kleurenfilters effectief zouden kunnen zijn, heb je de optie om een diepgaander X-lens onderzoek te ondergaan bij een van onze gespecialiseerde X-lens professionals.

Lees verder over de online test

Doe de test

X-lens onderzoek
“lezen in kleur”

80,- Euro

Als de online leesvaardigheidstest aantoont dat je baat hebt bij lezen met kleur, kun je een afspraak maken voor een uitgebreid X-lens onderzoek bij een van onze specialisten. Tijdens dit onderzoek, dat ongeveer een uur in beslag neemt, evalueren we het effect van het lezen met kleur en selecteren we de ideale kleurtint voor jouw kleurenfilters. Dit is belangrijk omdat de kleuren ‘overlay’ op een computerscherm vaak niet exact overeenkomt met de uiteindelijke kleur van de filters. Het is ook mogelijk om direct een X-lens onderzoek in te plannen, zonder voorafgaande online test. Dit geeft iedereen de vrijheid om op hun eigen voorkeur de voordelen van de X-lens bril te ontdekken.

Lees verder over het X-lens onderzoek bij een specialist

Maak een afspraak

X-lens onderzoek
“kleurenblindheid”

80,- Euro

X-lens biedt een specifiek onderzoek en aangepaste kleurenfilters voor personen met kleurenblindheid. Tijdens dit onderzoek voeren onze specialisten de Ishihara-test uit om te bepalen hoe kleuren worden waargenomen. Na afloop van dit onderzoek wordt duidelijk of een X-lens bril de kleurwaarneming voor jou kan verbeteren, waardoor kleuren helderder en duidelijker zichtbaar worden.

Lees verder over het kleurenblindheid onderzoek

Maak een afspraak

X-lens onderzoek & bril

Hoe werkt het & kosten

Nummer 1

Gratis online pre-screening onderzoek

In 20 minuten duidelijkheid of je baat hebt bij een X-lens gekleurde bril.

Meer informatie
Nummer 3

X-lens Bril

Heb je baat bij het lezen in kleur? Kies dan voor een complete X-lens bril voor €437, inclusief twee kleurenfilters en een montuur uit onze X-lens collectie, of gebruik uw eigen montuur en betaal €387. Voor een bril op sterkte betaal je een toeslag van €65 per glas.

Meer informatie

Artikelen om te lezen

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de
X-lens nieuwsbrief