Echte verhalen, echte resultaten

Xander

Xander is 14 jaar en zit in het tweede jaar van het vmbo kader-gemengd/theoretisch. Hij komt uit Antwerpen en woont sinds augustus 2014 in gezinshuis XieJe in Midden-Limburg.

Lees het verhaal

Familie Korenblik

Mijn kinderen hadden zoveel succes met de bril… dat wilde ik ook wel eens proberen!

Lees het verhaal

Lindsey Lucas

Iris

In groep 4 werd bij Iris Ploeger (9 jaar) dyslexie vastgesteld. Lezen was echt een worsteling en ze werd ‘allergisch’ voor letters en alles wat met lezen te maken heeft, vertelt moeder Angelique.

Lees het verhaal

Lindsey

‘Alles hangt met lezen samen’, weet Marjolein, de moeder van Lindsey (13 jaar) inmiddels. ‘Lindsey is best slim, maar door haar leesproblemen scoorde ze op veel vakken laag.’

Lees het verhaal

Thalassa

Voor Thalassa Lagrouw was de basisschoolperiode geen fijne tijd. Ze moest erg hard werken om het les- en leertempo bij te houden. Ze kon zich moeilijk concentreren, had veel last van de prikkels in de klas.

Lees het verhaal

Nora

Nora is 16 jaar en zit in 5 havo. Per toeval kwam ze op een van de onderzoeksdagen van Xlens in oktober. Ze had geen grote leesklachten, maar begrijpend lezen was bij veel vakken.

Lees het verhaal

Madelief

Er zijn in Nederland 1,5 miljoen mensen met leesproblemen. Madelief Roelants (15 jaar) uit Oegstgeest wás er een van. Madelief: ‘Lezen was echt frustrerend voor me.

Lees het verhaal

Marja

Een opleiding tot fysiotherapeut, dat leek me wel wat. Ik herinner het me nog goed. Ik was vijftien jaar jong en interesseerde me erg voor zorg en sport. Ik zat op het LBO.

Lees het verhaal

Rafen

Rafen is een pientere jongen. Hij is 8 jaar en zit in groep 6. Dankzij zijn uitgebreide woordenschat en prima IQ had eigenlijk niemand in de gaten dat hij problemen had met lezen.

Lees het verhaal

Joëlle

Joëlle Eijpe is 8 jaar en zit in groep 5. Ze is een harde werker en doet erg haar best, maar lezen blijft een lastig struikelblok. Ze is niet de enige in haar gezin: ook haar twee zussen en broer hebben in meer of mindere mate moeite met lezen. Vijf maanden geleden kreeg Joëlle een Xlens bril, met blauwe glazen. Sindsdien gaan haar leesprestaties in rap tempo vooruit.

Lees het verhaal

Hoe kunnen wij je helpen?

Ontdek hoe X-lens jou of je kind kan ondersteunen met innovatieve, gepatenteerde kleurenfilters die het lezen makkelijker maken.

Test jouw leesvaardigheid
met kleur

Doe de gratis online test

Ontmoet
onze experts

Afspraak maken

Artikelen om te lezen

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de
X-lens nieuwsbrief