Joëlle

‘Mam, de letters dansen niet meer!’

Joëlle Eijpe is 8 jaar en zit in groep 5. Ze is een harde werker en doet erg haar best, maar lezen blijft een lastig struikelblok. Ze is niet de enige in haar gezin: ook haar twee zussen en broer hebben in meer of mindere mate moeite met lezen. Vijf maanden geleden kreeg Joëlle een Xlens bril, met blauwe glazen. Sindsdien gaan haar leesprestaties in rap tempo vooruit.

Dankzij de Xlens bril staan de letters nu stil, vertelt Joëlle: ‘Dat leest fijner. Daarom vind ik lezen nu leuk! Van Sinterklaas kreeg ik drie boeken van Dummie de Mummie. Zooo spannend!’ Christie Gaurié, de moeder van Joëlle: ‘Sinds ze de bril heeft, is haar leestempo toegenomen en zijn de fouten sterk verminderd; met 53%. Maar belangrijker nog: ze heeft met veel plezier een heel boek uitgelezen! Dat was nog niet eerder voorgekomen. Alle delen van Dummie de Mummie komen nu aan bod, haha!’

‘Als medicus was Anton aanvankelijk nog wat sceptisch. Maar na wat rondvragen hoorde hij eigenlijk alleen maar positieve ervaringen.’

Sterke feiten
De speciaal ontwikkelde kleurenfilters van Xlens veranderen de lichtinval en lichtintensiteit van de informatie die via je ogen binnenkomt, waardoor de overdracht van de ogen naar de hersenen beter verloopt. Opticien en optometrist Gert-Jan Spitzen introduceerde Xlens in 2005 in Nederland. Gert-Jan: ‘Toen ik Xlens net ontdekte, was ik sceptisch. Ik kon moeilijk geloven dat je vanuit de ogen een probleem in de hersenen kunt aanpakken. Maar de onderzoeksresultaten uit Amerika en Engeland waren zó overtuigend, dat ik er niet omheen kon. De filters lossen de dyslexie niet op, maar wel de leesklachten die ermee gepaard gaan, en daarmee is het probleem voor een heel groot deel verholpen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Ontdek hoe X-lens jou of je kind kan ondersteunen met innovatieve, gepatenteerde kleurenfilters die het lezen makkelijker maken.

Test jouw leesvaardigheid
met kleur

Doe de gratis online test

Ontmoet
onze experts

Afspraak maken

Artikelen om te lezen

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de
X-lens nieuwsbrief

Online leestest